Parodontitis

/Parodontitis
Parodontitis

Parodontitis is een ernstige tandvleesontsteking waarbij uiteindelijk uw tanden of kiezen uit kunnen vallen. Indien u parodontitis niet behandelt, kan dit ernstige gevolgen met zich meebrengen. Het is daarom belangrijk om eens per half jaar op tandartscontrole te komen, zodat we eventuele verschijnselen tijdig vast kunnen stellen en uw gebit preventief kunnen behandelen.

Heeft u het vermoeden dat u parodontitis heeft? Neem contact op voor een afspraak, dan bekijken we de status van uw gebit.

Bel 010 – 3105636

Wat is parodontitis?

Parodontitis ontstaat gefaseerd door de jaren heen. Wanneer u uw tanden en kiezen onvoldoende reinigt, krijgt u als eerst last van tandplak. Tandplak bestaat uit achtergebleven etensresten die vervolgens uw tandvlees kunnen ontsteken. Doordat uw tandvlees ontsteekt, gaat het losser om uw tanden en kiezen zitten. Deze ruimte zorgt er vervolgens voor dat hier opnieuw etensresten kunnen blijven kleven, die uiteindelijk de ontsteking verergeren. De vergevorderde ontsteking breidt zich uit naar het kaakbot. In de laatste fase breekt het kaakbot af, waardoor uw tanden of kiezen kunnen uitvallen.

Hoe herken ik parodontitis?

Parodontitis kunt u herkennen aan het ontstoken tandvlees. De eerste tekenen hiervan zijn:

  • Een slechte adem
  • Rood, slap en gezwollen tandvlees
  • Last van bloedingen bij het poetsen of stoken
  • Gevoeligheid bij drinken van koude of warme dranken

Het kan ook zijn dat u al langer last heeft van parodontitis. Dit kunt u merken wanneer er ruimte tussen uw tanden of kiezen ontstaat of wanneer uw tanden los aanvoelen. Er is ook een mogelijkheid dat u helemaal niets van een tandvleesontsteking opmerkt. Zorg daarom dat u met regelmaat onze tandartspraktijk bezoekt.

Parodontitis behandelen

Het is belangrijk dat u tijdig ingrijpt. Wanneer een gedeelte van het kaakbot eenmaal is aangetast, kan dit niet meer hersteld worden. U kunt tandplak op uw tanden en kiezen zelf verwijderen met ragers, tandenstokers of flosdraad. Parodontitis behandelt de tandarts of mondhygiënist door het tandplak achter uw tandvlees op professionele wijze te verwijderen.

Schrijf u in bij Mondzorg Erasmus

Bent u op zoek naar een nieuwe tandarts in Rotterdam? We verwelkomen ook nieuwe patiënten bij onze praktijk op het Noordereiland. U kunt hier gebruikmaken van gratis parkeergelegenheid. Schrijf u direct online in of neem contact met ons op via het contactformulier. Tot ziens bij Mondzorg Erasmus!

Nieuwe patiënt