Facings Rotterdam

/Facings Rotterdam
Facings Rotterdam

Facings zijn de ideale oplossing om uw tanden mooier te maken. Met facings worden afgebroken tanden gerepareerd, spleetjes opgevuld, scheve tanden gemaskeerd en tanden witter gemaakt. Laat facings plaatsen bij Mondzorg Erasmus in Rotterdam en profiteer van onze voordelen:

 • Facings laten plaatsen in één afspraak
 • Keuze uit composiet en porseleinen facings
 • Dagelijks geopend
 • Gratis parkeerruimte

Mondzorg Erasmus Rotterdam

Prins Hendrikkade 45
3071 KB Rotterdam
T. 010 310 5636
E. info@mondzorgerasmus.nl

Aanmelden als nieuwe patiënt
Contact

Openingstijden

Maandag: 08:00 – 17:00 uur
Dinsdag: 08:00 – 20:00 uur
Woensdag: 08:00 – 17:00 uur
Donderdag: 08:00 – 20:00 uur
Vrijdag: 08:00 – 17:00 uur
Zaterdag: 08:00 – 17:00 uur
Zondag: 08:00 – 20:00 uur

Ik had altijd een lelijk zichtbaar spleetje tussen mijn voortanden. Toen heb ik facings laten plaatsen bij Mondzorg Erasmus en nu staan mijn tanden netjes naast elkaar. Ziet er hartstikke goed uit en de kleur is ook precies hetzelfde als de rest van mijn gebit.
– Kimberley uit Rotterdam

Kosten facings

Soort facings Prijs per tand of kies
Composiet facings € X,-
Porseleinen facings € X,-

Consult

Voorafgaand aan de behandeling krijgt u altijd een consult. Met de tandarts bespreekt u uw klachten en wensen. U kiest zelf van welk materiaal u facings wilt. De tandarts adviseert u hierbij. Het behandelplan wordt besproken en u ontvangt een overzichtelijke indicatie van de kosten.

Facings laten plaatsen: de behandeling

Onze tandartsen plaatsen twee soorten facings: composiet en porselein. Beide behandelingen zijn geheel pijnloos, dus er is geen verdoving nodig. U kunt daarom direct na de behandelingen naar huis met een stralende glimlach.

Composiet facings

Composiet facings plaatst de tandarts doorgaans in één behandeling. Tijdens het consult bespreekt u uw wensen met de tandarts, zoals de kleur en de vorm van de facings. De behandeling kan daarna direct plaatsvinden. Indien nodig slijpt de tandarts uw tanden bij om ruimte te creëren voor de facings. Vervolgens brengt hij hechtmateriaal aan op uw tanden en plaatst hij de composiet facings. De tandarts schijnt met een blauw licht op de facings om deze uit te harden. Tot slot slijpt hij de composiet facings in de gewenste vorm, zodat uw gebit er weer recht en natuurlijk uitziet.

Porseleinen facings

U maakt altijd twee afspraken voor het laten plaatsen van porseleinen facings, omdat deze in een tandtechnisch centrum worden gemaakt. Na het bespreken van uw klachten en wensen tijdens het consult maakt de tandarts een afdruk van uw gebit. Deze afdruk sturen we naar het tandtechnisch laboratorium. De tandtechnicus maakt op basis van uw gebitsafdruk de porseleinen facings op maat. Vervolgens komt u terug voor de tweede afspraak en plaatst de tandarts de op maat gemaakte facings met hechtmateriaal op uw tanden. Porseleinen facings zijn duurzamer en verkleuren minder snel dan composiet facings.

Nazorg

Facings voelen aan als natuurlijke tanden en u dient ze ook zo te behandelen. Poets en flos ze net als de rest van uw gebit. Net zoals met uw eigen tanden is het raadzaam om het kauwen op hard eten en pennen te vermijden. Bijt ook niet op uw nagels en scheur plakband niet met uw tanden af. Dit verkort de levensduur van uw facings.

In het begin moet u wellicht even wennen aan de facings. Voornamelijk bij vormaanpassingen van uw tanden kunnen sommige klanken vervormen en kan het praten wat minder soepel gaan. Na enkele dagen bent u hieraan gewend en heeft u hier geen moeite meer mee.

Ik schaamde me altijd voor mn scheve tanden dus heb geen minuut getwijfelt toen de tandarts me vertelde over facings. De tandarts was erg aardig en legde alles goed uit. Ontzettend blij met het resultaat!
– Monique uit Rotterdam

Vergoeding facings

Facings worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Wel is het mogelijk dat u een aansluitende verzekering heeft waarbij facings deels worden vergoed. Bekijk uw eigen polis of neem contact op met uw verzekeraar om te ontdekken of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

Facings laten plaatsen bij Mondzorg Erasmus Rotterdam

Er zijn talloze redenen om facings te laten plaatsen. Het kan dat er een stukje van uw tanden is afgebroken doordat u bent gevallen of op een hard stuk eten hebt gebeten. Misschien gaat u binnenkort trouwen en wilt u met mooie, rechte tanden op de foto staan. Ook veel mensen nemen facings omdat ze zich schamen voor scheve tanden of spleetjes tussen hun tanden. Wat uw reden ook is, met facings krijgt u een prachtig gebit dat u met trots kunt laten zien aan de wereld. Neem voor het laten zetten van facings contact op met Mondzorg Erasmus door te bellen naar 010 310 5636 of u in te schrijven als nieuwe patiënt.

010 310 5636
Nieuwe patiënt

Veelgestelde vragen facings

Wanneer zijn facings nodig?

Facings laat u plaatsen als u bepaalde elementen van uw gebit niet mooi vindt, zoals:

 • De kleur
 • De vorm
 • Spleetjes
 • Scheve tand(en)
 • Afgebroken tand(en)
 • Lelijke vulling(en) of vlek(ken)

Hoelang gaan facings mee?

De levensduur van facings is afhankelijk van het materiaal. Composiet facings gaan gemiddeld zo’n vijf tot tien jaar mee. Porseleinen facings zijn gemaakt van harder materiaal en gaan daarom langer mee. De gemiddelde levensduur van dit type facing ligt tussen de vijftien en vijfentwintig jaar. Hoelang facings meegaan is ook afhankelijk van de manier waarop u uw tanden gebruikt. Als u goed met uw tanden omgaat, gaan de facings langer mee. Het bijten op nagels en pennen is daarom uit den boze.

Hoe moet ik facings onderhouden?

Facings onderhoudt u hetzelfde als de rest van uw gebit. De facings moet u tweemaal per dag poetsen. Ook flossen, ragen en het gebruik van tandenstokers schaadt de facings niet en blijft belangrijk voor de gezondheid van uw tandvlees en gebit.

Kun je alles eten met facings?

In principe kunt u alles eten wat u normaal ook eet. Het is raadzaam om niet te bijten op harde voedingsmiddelen, zoals zuurtjes en noten. Gebruik hiervoor uw kiezen.

Is het plaatsen van facings pijnlijk?

Het plaatsen van facings is niet pijnlijk. Er is ook geen verdoving nodig voor de behandeling.

Wat zijn de voordelen van composiet facings?

 • In één dag geplaatst
 • Facings in uw eigen tandkleur
 • De prijs

Wat zijn de voordelen van porseleinen facings?

 • Stevig materiaal
 • Duurzaam (levensduur van vijftien tot vijfentwintig jaar)
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Op maat gemaakt door een tandtechnicus

Wat zijn de nadelen van composiet facings?

 • Kortere levensduur dan porseleinen facings (vijf tot tien jaar)
 • Gemaakt van minder stevig materiaal
 • Gevoelig voor verkleuring (bijvoorbeeld door het drinken van koffie en rode wijn)

Wat zijn de nadelen van porseleinen facings?

 • Minimaal twee afspraken nodig
 • Duurder dan composiet facings

Contact opnemen met Mondzorg Erasmus Rotterdam

Heeft u een vraag over facings of wilt u facings laten plaatsen bij Mondzorg Erasmus in Rotterdam? Meld u aan als nieuwe patiënt of neem vrijblijvend contact op per telefoon of e-mail.

010 310 5636
Nieuwe patiënt
info@mondzorgerasmus.nl